Etiketter

fredag den 17. juni 2011

Sanne Brüel er død af kræft


(Ekstra Bladet) Den kendte sangerinde døde i går på et hospice i Odense
- Det har været en fin proces. Sanne, og vi andre, vidste, hvad vej det gik, og hun havde forberedt sig rigtig godt på at skulle dø, siger en trist Troels Trier om svigerinden, Sanne Brüels død.
Sangerinden og skuespilleren, mest kendt for i 80'erne at have været drivende kraft i det politiske band, Jomfru Ane Band, med tvillingesøsteren Rebecca Brüel, døde i går, 59 år gammel, af kræft i endetarmen.
Sygdommen dukkede første gang op i 2007, hvor Sanne Brüel blev opereret og erklæret for rask. Men for nylig vendte kræften tilbage med fornyet styrke, og herefter gik det hurtigt ned ad bakken for den afdøde, der ikke kunne holde maden i sig og kastede op hele tiden.
Imponerende
Sanne Brüel døde på et hospice i Odense, som hun kun nåede at bo på i to dage. Inden da boede hun den seneste tid hos Rebecca Brüel og Troels Trier på deres ejendom ved Kerteminde.
- Det har været imponerende, som hun har tacklet sin sygdom. Hun var selvfølgelig ked af at have så kort tid tilbage, men hun affandt sig med det, og vi var glade for at kunne støtte hende i den sidste tid, siger Troels Trier.
Han fortæller desuden, at der endnu ikke er truffet beslutning om begravelsen. Kun, at der ikke bliver tale om en stor kirkebegravelse.
Mor til Kaya Brüel
Sanne Brüel var datter af arkitekten og jazzmusikeren Max Brüel og skuespillerinden Birgit Brüel, der fik tre døtre, Rebecca og Sanne og storesøster Michaele. Selv var Sanne mor til den anerkendte sangerinde Kaya Brüel.
Hun var født 12. april 1952 og uddannede sig til musiklærer. Siden 1964 arbejdede hun dog både som sanger, musiker, komponist, skuespiller og kapelmester. Hun medvirkede som figuren Kaja i DR's julekalender 'Jullerup Færgeby'.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar