Etiketter

onsdag den 6. juli 2011

Ny bog går helt tæt på Kim Larsen

(BT) For første gang går en ny bog helt tæt på Kim Larsens private side. Hele 40 venner og bekendte af Nationalskjalden fortæller de historier, vi endnu ikke har hørt.
Den 65-årige trubadur er for længst blevet en af de mest populære nulevende danskere. Lune Larsen, Nationalskjalden, Gavflaben. Kært barn har mange navne.
Men hidtil har intet dansk forlag kastet sig ud i projektet at skildre Kim Larsen fra alle sider. Den 21. oktober udsender Gyldendal bogen med den sigende titel ’Solisten’.
Forfatterne har talt med hele 40 mennesker i omkredsen af Kim Larsen. Herunder familiemedlemmer, blandt andet Larsens første kone Mariann Andersen, som han kun nåede at være gift med i kort tid.
Kim Larsen har været gift to gange før sit nuværende ægteskab med odenseanske Liselotte Kløvborg. Han har flere søskende, børn, børnebørn og et enkelt oldebarn.
- ’Solisten’ går tæt på komponisten, sangeren og mennesket Kim Larsen. Gennem interview og research i artikler, radioindslag og tv-klip tegnes billedet af Lune Larsen. ’Solisten’ maler et både kærligt og ærligt billede af Kim Larsen og fortæller om op- og nedture, drivkraften i musikken og de oplevelser og erfaringer, der har skabt en af danmarkshistoriens største sangskrivere og entertainere, skriver Gyldendal i en mail til B.T.
Bogens forfattere Jakob D. Lund og Peter Rewers vil først udtale sig omkring udgivelsestidspunktet i oktober.
Kim Larsen medvirker ikke selv i bogen. Modsat hvad bt.dk og B.T. skriver i dag, har Larsen ikke selv godkendt projektet.
- Det er rigtigt, at Kim ikke deltager i bogen. Men han har ikke godkendt det. Han er decideret imod. Men omvendt er der jo ytringsfrihed i Danmark, og han kan jo ikke forhindre Gyldendal at udsende bogen, siger Kim Larsens manager Jørn Jeppesen til bt.dk.
B.T. har talt med et par af de medvirkende. De bekræfter, at det ser ud til at blive en meget ærlig bog.
Der er udgivet flere bøger om Kim Larsen. Senest samarbejdspartneren fra Gasolindagene Peder Bundgaards ’Larsen’. Den har hidtil været det nærmeste, man kommer den autoritative Larsen-biografi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar