Etiketter

søndag den 29. maj 2011

Fandenivoldske Vinnie Who

  (ekstra bladet) Trangen til fornyelse og at bryde rammerne betyder alt for Vinnie Who. Men kun i musikken

Selvom Niels Bagge og sangeren Vinnie Who er en og samme person, så er de langt fra ens.

Vinnie Who, der udkom med tour-EP'en 'A Step' i maj, er aktuel med singlen 'Killer Bee' og som kan se frem til at bruge hele sommeren på danske spillesteder og festivaler, er nemlig en fandenivoldsk størrelse med trang til at bryde rammerne og gøre det uforventelige.

Niels Bagge er stik modsat.

- Jeg kan godt lide at tænke på Vinnie Who som et sted, hvor jeg bare gør, hvad der passer mig, siger Niels Bagge og fortsætter:

- Jeg tror, det er noget, jeg har brug for at gøre i musikken. For jeg er slet ikke sådan som person. Som person er jeg enormt kompromissøgende, og jeg gør en dyd ud af at få tingene til at glide. Jeg sætter ikke så mange krav. Men det gør jeg i musikken, siger han.

Lader sig ikke diktere
Her er det nemlig vigtigt for ham ikke at lade sig diktere. Ikke af andre, ikke af tendenser og slet ikke af hvad folk forventer.

- Det at følge impulser og være ærlig omkring, hvad man egentlig har lyst til, er drivkraften. Det er det, der gør, at jeg gider det her, siger han og fortsætter:

- Jeg tror helt klart, at det er der, de spændende ting sker. Det gør de ikke, hvis man ikke tør kaste sig ud i det, eller hvis man har en idé, men alligevel ikke tør følge den 100 procent, fordi man hellere vil gøre, som man plejer, eller som pladeselskabet godt kan lide. Det er ikke ting, jeg gider at tage højde for, siger han.

Navnet Vinnie Who er et eksempel på trangen til at give folk alt andet end det, de forventer.

- Vinnie kan både være en pige og en dreng. Og der er mange, der tror, det er en pige, der synger. Who er spørgsmålstegnet, det ubekendte. Og det, der kan forandres, siger Niels Bagge.

Vinnie Who optræder blandt andet på weekendens SPOT Festival og på årets Skanderborg-, Nibe- og Langelands Festival.

torsdag den 26. maj 2011

Copenhagen Records lancerer ny musikkanal

Copenhagen Beta giver fans og nysgerrige sjæle mulighed for at komme helt tæt på selskabets kunstnere

Den har rumsteret i kulisserne i et stykke tid, men nu slår pladeselskabet Copenhagen Records officielt dørene op til sin nye musikkanal på nettet, Copenhagen Beta.

Tanken med kanalen er at give fans – og nysgerrige sjæle i almindelighed – mulighed for at følge med, når selskabets kunstnere indspiller musikvideo, får taget pressebilleder, giver koncerter eller er i studiet for at producere et nyt album.

"Musikbranchen har længe mærket, hvordan den teknologiske udvikling har udfordret forretningen. Med Copenhagen Beta vil vi vende udviklingen. Vi vil i direkte kontakt med vores publikum, som nu kan komme helt ind til kernen af den musik, vi holder så meget af. Musikkanalen bliver dermed en helt ny drivkraft i forretningen, der gavner musikere og publikum, os selv og de kommercielle partnere, der deltager," forklarer Jakob Sørensen om tiltaget.

Copenhagen Beta er blevet til i samarbejde med Tuborg, Telenor/Wimp og metroXpress, og allerede nu kan man se en lang række indslag på musikkanalen – fra intimkoncerter med Carpark North og Burhan G til filmpremieren på De Eneste Tos musikfilm, "Østjylland Dreaming", i Ry.

Copenhagen Beta kan findes her.

fredag den 20. maj 2011

Nanne Emelie: Som en dansk Norah Jones

(BT) Den danske debutant Nanne imponerer med lækker jazz-bossa-pop
Nogle gange er den den mest sagte hvisken, der får mest ørenlyd. Og sådan er det på danske Nanne Emelies debut "Once Upon a Town".
Med en afdæmpet og vuggende rytme i baggrunden og nogle herligt underspillede melodier og en sensuel vokal i forgrunden, sejler den danske sangerinde nemlig lige ind i hjertet på lytteren.
Stilen kan bedst sammenlignes med den amerikanske multi Grammy-vinder Norah Jones.
Men stilsikre Nanne har sin helt egen lyd og sit helt eget feel.
Jeg kan kan knapt forestille mig et bedre soundtrack til en forhåbentlig lang og varm sommer. 

søndag den 15. maj 2011

Ulovlig musik-download koster 550 mio kr


Fildelingstjenesten LimeWire er efter fem års retssag blevet dømt til at betale 550 mio. kr. til en række pladeselskaber.
Lige siden en flok snu internetbrugere fandt ud af at dele film og musik ulovligt på Napster, har verdens anti-piratgrupper og pladeselskaber haft travlt med at sagsøge dem.
En af piraternes store legepladser er fildelingstjeneste, LimeWire. De er nu blevet dømt til at betale 550 millioner kroner for at gøre det lettere at downloade ulovligt. Det skriver musicweek.com
5 års retssag
Dommen er et forlig efter en retssag, der har kørt mellem fildelingstjenestens ejer, Mark Gorton, og en lang række pladeselskaber siden 2006. Allerede i maj sidste år blev LimeWire dømt skyldig i at gøre det lettere at downloade ulovligt. Siden oktober har de været offline, efter at det kom frem, at 93 procent af trafikken på LimeWire involverede ulovlig fildeling.
Enorm skade
Talsmanden for de mange pladeselskaber, Mitch Bainwol, havde da også svært ved at skjule sin begejstring over dommen.
- Vi er glade for at have nået et stort monetært forlig, hvor retten konkluderede, at såvel LimeWire og som dets grundlægger Mark Gorton skal hæfte personligt for krænkelse af ophavsretten. LimeWire har lavet enorme skader på musikbranchen ved at bidrage til at tusindvis har mistet deres arbejde, og færre har mulighed for en håbefuld karriere som musikkunstner, skriver han i en udtalelse.
Tilfreds LimeWire
Hos LimeWires ejer, Mark Gorton, var stemningen også overraskende positiv.
- VI er glade for, at sagen er afsluttet med dette forlig, skriver han i firmaets udtalelse.
LimeWire fortalte sidste år, at de ville lancere en ny legal musiktjeneste, men den har aldrig set dagens lys.

mandag den 9. maj 2011

Warner Music solgt til oliemilliardær


(Gaffa) Den russiske forretningsmand Len Blavatnik købte fredag Warner foran LiveNation og Sony

Fredag 6. maj blev Warner Music Group solgte til Access Industries for 3,3 milliarder dollars, hvilket svarer til omkring 17 milliarder danske kroner. Ifølge LA Times blev firmaet købt kontant, og salget skete for næsen af pladeselskaberbe Sony Music Group og Bertelsmann samt Live Nation og en række andre amerikanske forretningsemperier.
Ifølge LA Times var det ikke kun udslagsgivende, at Blavatnik kunne betale kontant, men også at han ikke ejer andre virksomheder i musikindustrien, hvilket betyder at han undgår anklager om monopoldannelse. Blavatnik er dog ikke ny i musikbranchen, da han fra 2004 til 2008 sad i bestyrelsen hos Warner Music Group.
Warner er et af verdens fire største pladeselskaber, hvor de øvrige er Universal Music Group, Sony og EMI, hvor det sidstnævnte forventes at blive sat til salg senere på året. Skulle Blavatnik også samle dette selskab op vil han pludselig stå med verdens største pladeselskab på hænderne.
Detr forventes at overdragelsen af firmaet vil ske i anden halvdel af 2011.

onsdag den 4. maj 2011

X Factor-Thomas sælger rent faktisk

(BT) Den var tilsyneladende værd at vente på: Thomas Rings debutalbum har solgt 10.000 eksemplarer - dermed har X Factor-vinderen 2010 gjort sig fortjent til en guldplade.
Noget kunne tyde på, at Thomas Ring, hans pladeselskab og hans mentor Pernille Rosendahl gjorde noget rigtigt, da de valgte at lade ham simre grundigt over sit album efter X Factor-sejren for et år siden. Anmelderne var ikke udelt begejstrede, men publikum har taget albummet til sig.
Den danske sangskrivers debutalbum, 'Wrong Side Of The Daylight' har netop solgt 10.000 eksemplarer. Det betyder, at han har modtaget en guldplade. Samtidig er han klar med akustiske versioner af sine sange ved en lang række koncerter i den nærmeste fremtid, bl.a. Nibe Festivalen og Skanderborg. 
Albummet har ligget på den danske hitliste, siden det landede d. 7. marts. Det strøg direkte ind på andenpladsen, og hér to måneder efter finder man fortsat Wrong Side Of The Daylight.
De to første X Factor-vindere Martin og Linda solgte også pænt, men et år efter var der ikke meget gang i deres albumkarrierer.
Thomas Ring har sin egen YouTube-kanal, hvor der er lagt en række akustiske optagelser fra Baby Factory Studio op.