Etiketter

lørdag den 25. juni 2011

Nokia og DSB arrangerer musikalsk sommerrejse

(gaffa) Sommerferien er lige om hjørnet, og med den kommer også travlhed i rejseaktiviteten, og dermed i den offentlige trafik. For at gøre togpassagerernes rejser mere behagelige har Nokia og DSB i samarbejde arrangeret en festlig afgang på Københavns Hovedbanegård, der finder sted nu på søndag 26. juni og den følgende onsdag.
Her man kan opleve en række danske musikere, der udover Vinnie Who og Mike Sheridan, tæller WhoMadeWho, Mannequin Mars (billedet)  og DJ'en Jean Eric Von Baden.
Det hele foregår på den traditionelle mødeplads under uret på Københavns Hovedbanegård, hvor der udover musikalske optrædener vil være en række små events og overraskelser.
Så går vejen forbi Københavns Hovedbanegård søndag den 26. juni mellem ca. 12-15.30 eller onsdag den 29. juni mellem ca. 15-18.30, bør man møde op under uret.

fredag den 17. juni 2011

Sanne Brüel er død af kræft


(Ekstra Bladet) Den kendte sangerinde døde i går på et hospice i Odense
- Det har været en fin proces. Sanne, og vi andre, vidste, hvad vej det gik, og hun havde forberedt sig rigtig godt på at skulle dø, siger en trist Troels Trier om svigerinden, Sanne Brüels død.
Sangerinden og skuespilleren, mest kendt for i 80'erne at have været drivende kraft i det politiske band, Jomfru Ane Band, med tvillingesøsteren Rebecca Brüel, døde i går, 59 år gammel, af kræft i endetarmen.
Sygdommen dukkede første gang op i 2007, hvor Sanne Brüel blev opereret og erklæret for rask. Men for nylig vendte kræften tilbage med fornyet styrke, og herefter gik det hurtigt ned ad bakken for den afdøde, der ikke kunne holde maden i sig og kastede op hele tiden.
Imponerende
Sanne Brüel døde på et hospice i Odense, som hun kun nåede at bo på i to dage. Inden da boede hun den seneste tid hos Rebecca Brüel og Troels Trier på deres ejendom ved Kerteminde.
- Det har været imponerende, som hun har tacklet sin sygdom. Hun var selvfølgelig ked af at have så kort tid tilbage, men hun affandt sig med det, og vi var glade for at kunne støtte hende i den sidste tid, siger Troels Trier.
Han fortæller desuden, at der endnu ikke er truffet beslutning om begravelsen. Kun, at der ikke bliver tale om en stor kirkebegravelse.
Mor til Kaya Brüel
Sanne Brüel var datter af arkitekten og jazzmusikeren Max Brüel og skuespillerinden Birgit Brüel, der fik tre døtre, Rebecca og Sanne og storesøster Michaele. Selv var Sanne mor til den anerkendte sangerinde Kaya Brüel.
Hun var født 12. april 1952 og uddannede sig til musiklærer. Siden 1964 arbejdede hun dog både som sanger, musiker, komponist, skuespiller og kapelmester. Hun medvirkede som figuren Kaja i DR's julekalender 'Jullerup Færgeby'.

Mannequin Mars på START! Festival


Om lidt over en time går "brødrebandet" Mannequin Mars på scenen på START! Festival. Drengene mener selv, de skiller sig ud fra mængden. Men hvorfor egentlig det?

Bandets medlemmer, navne, aldre og hjemstavne?
Adeeb (20 år) og Kamil (25 år) Alhaijali, Skive (Odense)

Hvor længe har I været aktive?
VI har egentlig lavet musik hele vores liv, men Mannequin Mars blev dannet for ca. et år siden.

Hvor finder I jeres inspiration?
Alle steder fra, men mest 80’er acts såsom Michael Jackson, Prince, Eurythmics og Depeche Mode.

Hvilken af jeres sange er den bedste, og hvorfor?
Det er svært at sige, da de alle har en speciel plads i vores hjerter. Vi laver sangene selv og går hver gang helhjertet ind i dem, så vi har ikke nogen favoritter endnu. Det kan dog være, at vi efter et stykke tid bliver trætte af nogle af dem, men lige nu er det svært at sige.

Hvad elsker I ved det danske musikmiljø?
Vi synes ikke der savnes særlig meget i branchen, da der er plads til mange forskellige. Dog er der få bands, som består af brødre, så det er heldigt vi kommer frem som originale i det felt.

Hvad hader I ved det samme?
For mange uoriginale Indie-bands, da det er efterhånden svært at høre forskel på dem. Hvert band skal skille sig ud af massen, for at man kan bryde igennem. Vi vil gerne skille os ud og lave et decideret SHOW til vores optrædener. Vi er ikke bange for at levere noget skørt, hvis det giver mening og skiller sig ud. 

Hvem ville I helst lave et musikalsk samarbejde med, og hvorfor?
Kunstnere vi beundrer, og dem er der mange af. F.eks Prince, men det bliver svært, tror vi. Meningen med et samarbejde er også, at man kan levere noget cool sammen, så det giver ikke mening, hvis man ikke klinger sammen musikalsk. Når man så ikke gør, er det vigtigst at få noget cool ud af det. Så får vi et tilbud om et samarbejde fra en af vores idoler, tror vi, vi ville kigge på selve idéen og om det giver mening for os inden.

Hvis jeres band var et dyr, hvilket dyr ville det så være, og hvorfor?
Et mystisk dyr, som nogle mener de har set før, men få i virkeligheden har. Eller en kobra-slange, fordi den ikke er set i DK og det er vi som band heller ikke. 

Hvad var den første koncert, I så?
Den eneste koncert vi har set sammen har været Beyoncé. En smuk, talentfuld og dygtig sanger, som skiller sig ud af mængden i POP-verden. Ellers har vi været til forskellige festivaler og set mange cool kunstnere, såsom vores store idol Prince.

Hvor var den første koncert, I spillede?
Vi har optrådt før, dog ikke sammen. Det interessante er, at vores første show sammen faktisk foregår under START! Festival 2011.

Hvoraf kommer jeres navn?
Bandnavnet stammer fra en idé vi havde om at navngive bandet, som noget der passer til både musikken men også vores image. Da den ene halvdel godt kan lide at klæde sig ud på diverse måder, tænkte vi, at ordet ”Mannequin” passede fint til. Dette er desuden også titlen på en af de første film, vi så som små med vores forældre, og da filmen kom fra 80’erne, som vi også er meget inspireret af, syntes vi det var ret cool. Da vi blander lidt elektronisk musik i vores sange og ser lidt spacey ud på scenen, tænkte vi at ”Mars” kunne passe fint til det. Desuden er vi to fyre og alle ved at ”mænd er fra Mars.”

Android Orchestra på START! Festival


I aften indtager bandet Android Orchestra Øks 2 scenen på START! Festival. Men hvem er de egentlig?

1.     Bandets medlemmer, navne, aldre og hjemstavne?
Sang + klaver, Anders Nerup,  29’, Amager
Synth + kor, Mikkel Aas, 26’, Frederiksberg
Trommer + programmering, Mathias Vang, 26’, Nørrebro

2.       Hvor længe har I været aktive?
Vi indspillede vores første demo og koncert i starten af 2007, så ca. derfra har vi været at finde på plakaten rundt omkring. 

3.       Hvor finder I jeres inspiration?
Vi er et meget homogent arbejdende og udadvendt band, som søger inspiration i vores intuition, i lyde og musikken omkring os og i hinanden. Forstået som, hvis en tager et beat eller et klaver stykke med som personen har lavet, bygger de andre ovenpå og er med til at videreudvikle grundidéen. Vi kunne name droppe en mia. bands som alle giver os lyst og idéer til vores musik, men fælles er nok, at de alle formår at skabe deres egen sound, overraske i deres valg af instrumenter og opbygning af numre. Det meget vigtigt at der er en god pulserende energi, en spændene rytmisk bund, legende vokalharmonier og at melodierne er stærke. Det betyder også, at den ene dag kan vi sidde og få masser af inspiration i effektiv 80’er pop, og den dur, og den anden, dykke ned i noget surf-musik.       

4.       Hvilken af jeres sange er den bedste, og hvorfor?
Vi har nok hver vores favorit, men; ”Robo Days”, er ren power. Masser af beat, stærk synth bund og flyvende vokaler. ”Colours” er nok en af de sange vi har skrevet, som for os virker mest helstøbt og på én gang er drømmende og dansevenligt.  Vi har også lige lavet et spændene samarbejde med sangerinden Emilie Nørgaard, på nummeret ”We share”.

5.       Hvad elsker I ved det danske musikmiljø?
At det er fyldt med så enormt meget potentiale, varietet og initiativ. Der findes simpelthen så stort et vækstlag derude, at det næsten ikke er til at fatte i sådan et lille land som vores. Mange dygtige og talentfulde mennesker, som tit har en inciterende lyst til at skabe nyt.  

6.       Hvad hader I ved det samme?
Vi kan ikke have noget imod andre musikere, vi er her alle med forskellige individuelle formål, mål og ambitioner. Men, når der er så meget godt derude, er der deslige også flere om buddet. Vi bliver personligt altid utroligt glade, når vi ser et band som vi kender eller holde af, få succes med en koncert, en udgivelse eller et samarbejde, for så betyder det at det at kæmpe hårdt for ens mål og drømme, betaler sig.  

Hvem ville I helst lave et musikalsk samarbejde med, og hvorfor?
Vi snakker tit om hvem vi helst ville spille sammen med. Mathias mener at ”Friendly Fires” ville være et perfekt match, med deres energi og lydunivers. Anders har en fetich for Morrissey, så mon ikke de kunne skabe en unik excentriker duo. Mikkel elsker ”Empire of the Sun” for deres melodiske drømmepop.

7.       Hvis jeres band var et dyr, hvilket dyr ville det så være, og hvorfor?
En koral fisk, fyldt med farver. Mikkel og Mathias har også fodret krokodiller; så måske vi kunne være sådan en (Anders er i øvrigt mega fan af crocs).  

8.       Hvad var den første koncert, I så?
Mathias: ”Den første koncert jeg husker, var med Anders på vores skole. Jeg gik 4. hvor han havde et skolerockband med Lasse og de andre fra 7’ende klasse. Jeg syntes det var super sejt, og de spillede selvfølgelig come as you are med Nirvana.”
Anders: ”Kan ikke huske min første koncert, men jeg har engang fået min far til at køre mig og min søster op til Per Gessles hus, da vi var i Sverige tilbage i 90’erne. Vi var kæmpe fans, og lå på lur busken for at få et glimt.”
Mikkel: ”Min første koncert var med Gnags i Himmelev hallen i 92’. Min onkel var gode venner med lydmanden, så jeg blev hevet op på scenen til Mr. Swing King og dansede med Peter AG. Jeg blev sindssygt fascineret af at keyboardspilleren kunne spille på 10 synths på samme tid – nok derfor startede jeg med at spille klaver dagen efter.”

9.       Hvor var den første koncert, I spillede?
Vi havde klemt os sammen i café Retros lille intim krog, lejet et PA med kæmpe sub og formåede med trommer og synth-bass at få politiet til at komme og lukke koncerten. 

10.   Hvoraf kommer jeres navn?
Vi ville gerne have at vores navn symboliserede vores lyd, så  ”Android” er vores syntetiske side (menneskerobotten), og ”Orchestra” skal symbolisere det organiske og en stor lyd. Derudover at vores univers altid er bygget op af delvist elektroniske elementer og en anden del akustiske, såsom harmonier og trommer.  Derfor blev vores navn til hybriden ”Android Orchestra”.  

torsdag den 16. juni 2011

My Last Beat på START! Festival

Det unge talentfulde band My Last Beat spiller i dag på START! Festivals første dag. MixTape49 har stillet bandet nogle spørgsmål, som også vil blive stillet til udvalgte bands de næste dage.


1.       Bandets medlemmer, navne, aldre og hjemstavne?
Mads Bloch er sanger, sangskriver og guitarist
Jeppe Vingum spiller guitar, keys og synger (dejligt)
Søren Jensen spiller bas og synger (dybt)
Jais Poulsen slår på tromme.

Bandet blev samlet i Århus, men nu er medlemmerne bosiddende hhv. i Århus og København.

2.       Hvor længe har I været aktive?
My Last Beat er startet af Mads i 2008, og har haft den nuværende besætning siden 2010.

3.       Hvor finder I jeres inspiration?
Over alt!

4.       Hvilken af jeres sange er den bedste, og hvorfor?
Walk The Streets (ft. Maria Timm) er en dejlig, energisk popsang, som lugter af sommer og good times, og som har nogle gode melodier.

5.       Hvad elsker I ved det danske musikmiljø?
At der er så mange kreative og gode bands, og så mange gode initiativer til at få dem ud og spille, promovere dem og få dem ud i verden. Og så er musikere jo nogle rare, fornuftige folk!

6.       Hvad hader I ved det samme?
At det er svært at få folk ud og høre originalmusik, de ikke kender.

7.       Hvem ville I helst lave et musikalsk samarbejde med, og hvorfor?
Vi ville helst samarbejde med Rick Rubin lige nu, tror Mads. Han kan få god musik ud af alt muligt mystisk.

8.       Hvis jeres band var et dyr, hvilket dyr ville det så være, og hvorfor?
Det må være Yoda-flagermusen. Nyopdaget og rimeligt ”down with the force”.

9.       Hvad var den første koncert, I så?
Sammen? Det må være det band, der spillede inden MLB på sidste års Start! Festival.

10.   Hvor var den første koncert, I spillede?
Det var (med den nuværende besætning) netop på sidste års Start! Festival. Første egentlige MLB-koncert var dog i oktober 2009 på Fatter Eskil i Århus sammen med bandet BLAAR.

Hvoraf kommer jeres navn?
Fra Mads' lillesøster, som godt gad høre et band v. navn My Last Beat!

fredag den 10. juni 2011

Lars Muhl Udsender første album i 12 år


(ekstra bladet) Efter 12 års fravær fra musikscenen gør Lars Muhl comeback 16. august med albummet 'To Heal the Space Between Us', som han har lavet sammen med sin kone, Githa Ben-David.
Albummet består af 11 nyskrevne og engelsksprogede sange foruden cover-versioner af det gamle Kinks-hit, 'Days', og den ældst kendte aramæiske bøn, 'Ana B' Koach'.
Lars Muhl, tidligere frontfigur i punkbandet Warm Guns og som solist bl.a. storhitter med sangen 'One More Minute', trak sig ud af musikbranchen i 1998 efter en flereårig sygdomsperiode. Han troede, den skulle være permanent, men så mødte han Githa Ben-David, musiker, forfatter og lydterapeut, som han giftede sig med sidste år, og så kom der gang i sangskrivningen igen.
- Havde det ikke været for Githa, ville jeg aldrig have været i stand til at skrive sange og synge igen. Kun når jeg er sammen med hende, føler jeg, at min stemme er hel, siger muhleposen.
Bog-succeser
Parret tager ud og spiller i forbindelse med albummet. Der er premiere på Boruphøjskole i København 21. august.
Samtidig udgiver Githa tredje bind i en trilogi om lydens helbredende kraft, 'Lyd er Liv - Vokal Lydhealing'
Envidere udsendes første bind, 'Tonen fra Himmelen', på det engelske marked under titlen 'The Note from Heaven'.
Lars Muhl har også succes som forfatter. Han har netop skrevet kontrakt om udgivelse af sin gral-trilogi i England, USA, Australien, Canada, New Zealand og Indien.