Etiketter

onsdag den 21. september 2011

Sune Wagner alvorligt syg - udsætter turné



(eb) På grund af en diskusprolaps er Sune Wagner sygemeldt og kan ikke gennemføre Raveonettes kommende danmarksturné, der skulle være begyndt i Herning fredag den 23. september.
I en netop rundsendt pressemeddelelse fortæller sangeren detaljeret om sit sygdomsforløb:
Som nogle af jer sikkert er klar over, blev jeg den 3. august indlagt her i New York pga. sindssyge smerter i ryggen. Jeg tilbragte fire dage på hospitalet, og efter flere undersøgelser viste det sig at være en slem diskusprolaps.
Efter flere uger med stærke medikamenter kunne jeg endelig påbegynde fysioterapi, og det virkede til at hjælpe en hel del. Men efter et stykke tid begyndte jeg at få stærke smerter i højre ben, og jeg har desværre ikke kunne undgå at påbegynde epidural smertebehandling.
Jeg har valgt at modtage behandlingen nu i stedet for senere, i håb om at jeg ikke skal gennemgå en operation pga. manglende behandling.
Behandlingen vil vare yderligere tre uger, og det er derfor, at jeg på beklageligste vis må skuffe jer og udsætte de kommende danske koncerter. Bandet spiller ikke uden mig, og jeg er frygtelig ked af, at det skulle ende med en udsættelse.
Vi kommer og spiller til december i stedet for.
Jeg håber inderligt, at I forstår min situation, og at mine rygproblemer bliver nødt til at komme i første række lige nu, så jeg forhåbentlig kan fixe situationen og ikke skal aflyse yderligere koncerter.
Rave On - Sune
Koncerterne gennemføres i stedet for på følgende datoer:
1.12. Godset, Kolding
2.12. Voxhall, Århus
3.12. Fermaten, Herning
9.12. Posten, Odense
10.12 Store VEGA, København

tirsdag den 6. september 2011

MBO Group opkøbt af Universal Music

Pladeselskabet bag store danske navne som Medina, Nephew og Nik & Jay er solgt til verdens største pladeselskab for et ukendt beløb.

Det blev i dag offentliggjort, at MBO (The Music Business Organization), der ejer pladeselskaber som Copenhagen Records, A:Larm og Recart, samt mindre selskaber i Sverige og Norge, nu bliver en del af Universal Music.

MBO udgør i dag, med en bred vifte af kunstnere fra Lars Lilholt til Trentemøller, 33 procent af omsætningen i den danske pladebranche. Med opkøbet bliver Universal Music en mastodont i en branche, hvor det dog desværre ser ud til at kræve ikke alene nytænkning, men også gode kapitalreserver at overleve en årrække med konstant omsætningsnedgang. Det er dog ikke den motivation, som bliver lagt frem i en fælles pressemeddelelse. I den siger Universals danske direktør Casper Bengtson om købet: "De tre labels kommer til at fortsætte som hidtil, både hvad angår deres musikalske profiler og den individuelle markedsføring. De bliver separate enheder med samme bemanding som før fusioneringen, da vores primære motivation netop består i ønsket om at arbejde tættere sammen med de dygtige A&R (artist og repertoire, red.)- og marketingsfolk, der er på de tre labels."
MBO Group blev stiftet i i 2004 af Michael Ritto (billedet) og Benny Bach, der kom fra hver sin ende af landet og hver sin side af pladebranchen. I 2006 solgte MBO halvdelen til Nordisk Film, hvor Michael Ritto indtog direktørstolen. I 2008 forlod Ritto Nordisk Film, købte Bach ud af MBO og satte sig i direktørstolen. De to seneste regnskabsår har store underskud drænet MBO's egenkapital, hvilket sansyndligvis har stimuleret lysten til at salg – ikke mindst fra Nordisk Films side, som ikke har andre aktier i musikbranchen.
Michael Ritto startede sin karriere på nederste trin af stigen startede som bydreng hos CBS Records (siden Sony Music) i 1975 og fik senere stor kunstnerisk succes med selskabet Medley Records (Kim Larsen, Kliché med flere), som han startede sammen med producer Poul Bruun. I 1992 solgte Medley til EMI for et trecifret millionbeløb, og Ritto var direktør frem til starten af MBO. Michael Ritto udtræder med salget af MBOs direktion, men forsætter i diverse bestyrelser i diverse labels.
I en pressemeddelelse siger Ritto:
"Jeg er stolt af det, vi har skabt i løbet af syv år, mens branchen har gennemlevet en udfordrende periode. Samtidig føler vi os som ejere sikre på, at de forskellige MBO-labels vil vokse sig endnu stærkere som en del af Universal Music. Der er mange klassiske synergier på spil, men også mange kommercielle muligheder i Danmark såvel som internationalt."