Etiketter

mandag den 30. juli 2012

Musikere sparer pensionen væk

Ud over den lovpligtige indbetaling til folkepension indbetaler omkring hver tredje musiker ikke til en pensionsordning, viser en undersøgelse, som Politiken Research har foretaget i samarbejde med Dansk Musikerforbund.

Formand for Artistforeningen Lene Brostrøm har »en ret god formodning« om, at musikere generelt ikke prioriterer deres pension.

Det sidste der tænkes på 

»Igennem vores forening har vi også tilbud om pensionsordninger, og det er ikke de tilbud, der bliver brugt særlig meget i forhold til instrumentforsikring, sygdom og ulykke. Pensionen er det sidste, der bliver tænkt på«, siger hun.

Det er også en følge af, at mange musikerjob er honorarlønnet og derfor ikke indeholder indbetaling til pension fra arbejdsgiverens side, påpeger hun.

Har ikke råd

I undersøgelsen uddyber flere musikere deres manglende pensionsopsparing med, at de ikke har råd. En væsentlig del af dem, der sparer op, forklarer, at pensionen kommer fra deres musikundervisningsjob.

»Når man ikke har særlig mange penge eller en fast indtægt, hvornår er det så, man beslutter sig for at smide penge i en pensionsopsparing? Jeg tror, de håber, de kan køre den så længe som muligt«, siger Lene Brostrøm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar