Etiketter

tirsdag den 29. maj 2012

Thomas Helmig og Steffen Brandt danner et nyt band


(politiken) De to ærkeaarhusianere har allerede skrevet et par håndfulde fælles sange.

»Det er os, der står herude og banker på dine duggede ruder«.
Sådan kunne det lyde, men gør det forhåbentlig ikke, når Thomas Helmig og TV-2's frontmand Steffen Brandt optræder sammen til Aarhus Festuge.
»To af de mest langtidsholdbare og kvalitetssøgende skikkelser i dansk rock har for denne ene festuge gangs skyld fundet sammen for at optræde til den uofficielle åbning i Rådhushallen 30. august«, udtaler festugechef Jens Folmer Jepsen i en pressemeddelelse.
Den nye ærkeaarhusianske powerkonstellation har allerede skrevet otte-ti nye sange, erfarer B.dk.
Thomas Helmig har været noget ved poppen siden 1985 og har sange som 'Stupid Man', 'Groovy Day' og 'Midnat i Europa' på cv'et, mens TV-2, 'Danmarks kedeligste orkester', har leveret hit på hit siden 1981, heriblandt 'Fantastiske Toyota', 'Kys Det Nu (Det Satans Liv) og 'De første kærester på månen'.
Det bliver stort, Aarhus-stort
Koncerten vil bestå af en blanding af nye og ældre numre fra Helmigs og Brandts bagkataloger.
»Det må blive en relativ stor 'Aarhus by Night' – nok nærmest x-large. Jeg er overbevist om, at den største glæde denne aften ikke bliver genkendelsens«, siger Jens Folmer Jepsen videre.
Bandet består foruden Thomas Helmig og Steffen Brandt af Gustaf Ljunggren (kendt som kapelmesteren i 'Det nye talkshow'), Palle Hjorth og Rune Harder Olesen.
Hvad bandet kommer til at hedde, og om det fortsætter efter festugen, er indtil videre uvist.

søndag den 20. maj 2012

Rasmus Seebach snydt for formue



(BT) 'Pas på falske billetter til Rasmus Seebach koncert.' Sådan kunne man i slutningen af januar læse i Midtjyllands Avis, som optakt til den populære stjernes koncert i Silkeborg kort tid efter.
- Rasmus Seebach er en populær herre. Derfor prøver nogen nu at slå plat på ham, lød det yderligere i artiklen.
Men spørgsmålet er, hvem der har slået mest plat på ham. Billethajerne eller arrangøren. For Danmarks største popidol er blevet snydt for sit honorar på knap en halv mio. kr. af arrangørerne bag koncerten i Silkeborg.
Og selvom der ikke er tvivl om, at Rasmus Seebach har en pæn og solid pengetank i forvejen, er 500.000 kr. også en slags penge. For et stykke arbejde han ikke bare har udført, men udført så godt, at ’Danmarks måske mest omtalte pop-prins’ ifølge selvsamme avis ’forførte over 2.200 fremmødte gæster i Silkeborg Hallerne’. Uden at få en krone.
- Vi har den holdning, at betaling og aftaler generelt er en sag mellem os og arrangøren. Så derfor ingen kommentarer herfra, siger Rasmus Seebachs manager, Nicolaj Bundesen.

Intet forskud

Ifølge BTs oplysninger er Seebach en af de få kunstnere herhjemme, som ’spiller på døren’. Hvilket vil sige, at han ikke på forhånd får et forskud på typisk 50 pct. af sit honorar.
Istedet afregnes det fulde beløb efter at koncerten endeligt er gjort op.
Men i dette tilfælde kom der bare ikke en krone til Rasmus Seebach.
- Vi har ikke nogen intention om at snyde ham. Slet slet ikke, siger Flemming Jørgensen, som er daglig leder for Swingsfinx, den musikforening der stod som arrangør af Rasmus Seebachs koncert i Silkeborg hallerne tidligere i år.
- Musikforeningen har haft en likviditetskrise, fordi vi har haft nogen arrangementer, som ikke har kunnet give økonomi, lyder hans forklaring på, at Rasmus Seebach ikke har fået sit honorar. Til trods for den fuldstændig udsolgte koncert.

Penge på vej

Ifølge Flemming Jørgensen skal Seebach nok få sine penge. Hen af vejen.
- Han har jo afleveret sit arbejde. Og bliver ikke snydt for pengene. Han får dem bare senere.
- Vi har indgået et klokkeklart forlig med en advokat, hvor vi har indbetalt 100.000 kr nu. Så får han 100.000 kr. den 1. juni. Og vi afregner resten af beløbet i afdrag, siger Flemming Jørgensen til BT og ønsker ikke at udtale sig om tidshorisonten for, hvornår den danske popstjerne får de sidste 250.000 kr.
Ifølge BTs oplysninger har sagen mellem Seebachs koncertbureau og Jørgensens forening været for retten i Viborg i begyndelsen af maj.
- Foreningen vil kæmpe røven ud af bukserne for at få betalt Seebach de penge, understreger han.
- En af de ting, der også er gået galt er, at foreningens tidligere formand glemte at indsende ansøgning til Kulturministeriet, så man i år har mistet hele kulturtilskuddet på omkring 270.000 kr. Så det har da givet overvejelser om helt at lukke foreningen, fordi den skyldte en halv million væk. Men det er mere fair, at han får sine penge, end at man bare lukker foreningen, slutter Flemming Jørgensen.

fredag den 4. maj 2012

Her er hele årets Roskilde program


Jack White nyt hovednavn til Roskilde
Årets program til Roskilde Festival er offentliggjort. På toppen af plakaten står den tidligere White Stripes-sanger side om side med Björk, The Cult, Bon Iver og Bruce Springsteen.
Flere end 200 navne optræder i år på Roskilde Festival - en af nyhederne er amerikanske Jack White, der i 1990erne toppede hitlisterne sammen med sin kone, Meg, i bandet The White Stripes.
- White Stripes var med til at revitalisere rocken dengang, og han er stadigvæk i sprudlende storform. Jack White er et af de hotteste navne lige nu, og på Roskilde giver han sommerens eneste koncert i Skandinavien, sagde festivalens musikchef, Rikke Øxner, på et pressmøde på musikstedet Vega i København torsdag eftermiddag.
Andre nyheder på årets festival er 1980er-bandet The Cult fra Storbritannien, det californiske metalband Machine Head, afrikanske Madou & Mariam, indie-bandet The Shins fra New Mexico og bluegrass’ens ukronede dronning Alison Kraus sammen med sit band The Union Station.
- Jeg er stolt af at præsentere et program, der er i sync med vores ambition om at have de rigtige artister på det rigtige tidspunkt. Vi har et bredt udsnit af genrer og nationaliteter og en lang række af små, spæde artister, som med årene vil bevæge sig længere op på plakaten, sagde Rikke Øxner.
Roskilde Festival afholdes til juli for 42. gang på Roskilde Dyrskueplads. Den danske pop- og rock-festival er Europas næststørste med 150.000 gæster. I år kan gæsterne også opleve Bruce Springsteen, islandske Björk, The Roots, Bon Iver, Janelle Monáe - og 24 helt nye artister på scenen Pavillion Junior.
- I år har vi lavet Roskilde Rising, som giver et venligt og bestemt rygstød til de nye kunstnere. Vi knokler for deres karriere før, under og efter deres Roskilde-show, vi sender dem på roadtrip og koncerter henover foråret og hjælper dem med mødet med pressen og deres publikum, fortalte Rikke Øxner.
Fredag kan 10 af de unge bands i øvrigt opleves på Plænen i Tivoli. Du kan se hele programmet på Roskilde Festivals hjemmeside