Etiketter

onsdag den 13. juni 2012

Sebastian er på vej med nyt album


Sebastian er til efteråret tilbage med endnu et studealbum, som skal efterfølge sidste års succes.

Sebastian havde ikke udgivet et album i 21 år, da han sidste efterår præsenterede "Øjeblikkets Mester."
Albummet blev rigtig godt modtaget, og nu er Sebastian så snart klar med opfølgeren, som forventes på gaden til efteråret.
Sebastian fik sit gennembrud i 1972 med sin første dansksprogede lp "Den Store Flugt", som indeholdt sange som "Når Lyset Bryder Frem" og "Hvis Du Tror Du Er Noget."
Det blev en af de mest betydningsfulde og bedst solgte danske plader i 1970'erne, og Sebastian etablerede sig som en signifikant sangskriver inden for den dansk rock – som han tilførte en folk-inspireret og personlig lyd.
Han har gennem sin karrier solgt mere end to millioner albums og spillet mere end tusind koncerter. I 2004 modtog han desuden IFPI's Ærespris med Danish Music Awards.
Blod på tanden
Gennem foråret har Sebastian så været i studiet for at indspille sit seneste skud på stammen, og her allierede han sig med en række af sine bedste sparringspartnere: Bassisten Michael Friis, trommeslager Klaus Menzer og guitaristen Nils Henriksen, som alle spillede med på det seneste album "Øjeblikkets Mester."
Desuden byder albummet også på det første samarbejde med Paul Banks siden "Den Store Flugt". Banks er med på guitar, mandolin og banjo.
"Jeg mærker, at det kribler i mig for at lave flere sange. Og det, at "Øjeblikkets Mester" blev så godt modtaget, har selvfølgelig givet mig blod på tanden. På den måde er jeg vendt tilbage til tiden, før jeg skrev teatermusik, hvor jeg fokuserede på at være produktiv i forhold til at komponere og indspille albums," siger Sebastian.
Glimrende, simpelthen
Det nye album kommer til at indeholde sange inden for genrer som pop, rock og folk, og der vil også forekomme helt akustiske indslag. Det skal efterfølge "Øjeblikkets Mester", som også fik rigtig gode anmeldelser af GAFFAs Espen Strunk.
Hans beskrev blandt andet albummet således:
"Der er kælet for detaljen i arrangementerne og, hvad vigtigere er, Sebastian cementerer sin status som en ganske eminent sangskriver, som er helt sin egen og ikke rigtigt minder om nogle af sine kolleger. Tematisk set spændes der fra titelnummerets filosofiske funderen over fænomenet tid til et par decideret politiske indslag, hvor sangskriveren blandt andet atter bringer sin velkendte modstand mod EU til torvs, om end på væsentligt mere poetisk vis end tidligere i eksempelvis Danmark (Dum Og Dejlig). Glimrende, simpelthen."
Der er endnu ikke offentliggjort en udgivelsesdato for det kommende album.

torsdag den 7. juni 2012

Pladeselskaber boykotter musiktjeneste


Flere pladeselskaber vil ikke være med i de danske bibliotekers musiktjeneste, Bibzoom, som en konsekvens af manglende betaling.
Danskerne får i fremtiden sværere ved at lytte gratis til deres yndlingsmusikere. Flere pladeselskaber har nemlig droppet samarbejdet med den netop relancerede musiktjeneste Bibzoom, som finansieres af de danske biblioteker.
Det skriver Børsen.
Ifølge avisen bygger Bibzoom 'på et fundament af tvivlsomme rettighedsaftaler og ubetalte regninger til flere af pladeselskaberne', mens den gratis musiktjeneste ligeledes skal være med til at skævvride hele det digitale musikmarked. Derfor trækker Danmarks største pladeselskab, Universal Music, al sin musik - herunder kunstnere som Medina og Nik & Jay - fra tjenesten.
- Vi og vores artister har ikke givet samtykke til denne her tjeneste, og vi vil ikke være med. Derfor er vi i gang med at lukke for hanerne med alt Universal-repertoire, siger administrerende direktør i Universal Music, Casper Bengtson, til Børsen.
- Vi kan slet ikke se fornuften i, at en statsfinansieret tjeneste skal være konkurrent til private tjenester. Og så mener jeg, at hele markedsføringen er decideret respektløs mod private tjenester som Wimp, Play og Spotify, der har puttet millioner af kroner i markedet, siger han.
Sony Music overvejer i øjeblikket, om man vil beholde sin musik hos Bibzoom, mens et andet selskab - Artpeople, som blandt andre repræsenterer Rasmus Seebach - allerede har trukket sit repertoire fra bibliotekernes digitale musiktjeneste som en direkte konsekvens af manglende betaling for musikken.
- Vi har trukket vores repertoire, fordi vi ikke har fået betaling til vores kunstnere igennem længere tid, siger administrerende direktør i Artpeople, Jan Dagner, til Børsen.
Børsen erfarer, at selskabet har et sekscifret beløb til gode hos Bibzooms underleverandør Basepoint Media, og det skal Artpeople ifølge Børsen ikke være alene om.
Basepoint Media skriver imidlertid i en mail til Børsen, at man har overholdt aftalerne, samt at Basepoint Media har fået nedbragt sin gæld til pladeselskaberne. Gælden ventes yderligere nedbragt i den nærmeste fremtid, lyder det fra Basepoint Media.
Den administrerende direktør i Universal Music kan ikke se fornuften i, at en statsfinansieret tjeneste skal være konkurrent til private tjenester.