Etiketter

tirsdag den 31. juli 2012

Remees chokregnskab: Pengene er væk



(BT) Nye regnskaber fra den tidligere X Factor-dommer viser kæmpe underskud i regnskaberne og en rodet og uholdbar økonomi.
For det første er Remee gået fra at være en stærk forretning til nu at have en negativ egenkapital i selskabet Rambam Holding Aps, som er kunstnerens personlige holdingselskab, der sammenfatter økonomien for alle hans forretninger.
Det samlede underskud sidste år var på mere end en kvart mio. kr. og egenkapitalen er i minus med næsten 128.000 kr.
Derudover har Remee, for andet år i træk, ulovligt lånt penge i sine egne selskaber. I alt har han i strid med regnskabsloven lånt mere end tre mio. kr. til sig selv og dermed tvunget sit selskab i knæ.

Ulovlige lån
Remee trukket 1,8 millioner kroner ud til løn til sig selv i 2011, og mere alvorligt også lånt mere end tre millioner kroner til sig selv, hvilket er ulovligt, da man derved kan bruge sit selskab som kassekredit.
- Grunden til, at sådanne lån er ulovlige, er, at det kan være et maskeret udbytte - hvor man trækker de her penge ud af selskabet, uden at man betaler skat, siger Casper Rose, professor i selskabsledelse og international økonomi ved CBS

mandag den 30. juli 2012

Musikere sparer pensionen væk

Ud over den lovpligtige indbetaling til folkepension indbetaler omkring hver tredje musiker ikke til en pensionsordning, viser en undersøgelse, som Politiken Research har foretaget i samarbejde med Dansk Musikerforbund.

Formand for Artistforeningen Lene Brostrøm har »en ret god formodning« om, at musikere generelt ikke prioriterer deres pension.

Det sidste der tænkes på 

»Igennem vores forening har vi også tilbud om pensionsordninger, og det er ikke de tilbud, der bliver brugt særlig meget i forhold til instrumentforsikring, sygdom og ulykke. Pensionen er det sidste, der bliver tænkt på«, siger hun.

Det er også en følge af, at mange musikerjob er honorarlønnet og derfor ikke indeholder indbetaling til pension fra arbejdsgiverens side, påpeger hun.

Har ikke råd

I undersøgelsen uddyber flere musikere deres manglende pensionsopsparing med, at de ikke har råd. En væsentlig del af dem, der sparer op, forklarer, at pensionen kommer fra deres musikundervisningsjob.

»Når man ikke har særlig mange penge eller en fast indtægt, hvornår er det så, man beslutter sig for at smide penge i en pensionsopsparing? Jeg tror, de håber, de kan køre den så længe som muligt«, siger Lene Brostrøm.

onsdag den 18. juli 2012

Sveinur "Rock'n'roll Choir Boy"


Den færøske rockprins Sveinur fik ved årets udgave af X Factor en flot tredjeplads. Få uger efter skrev han kontrakt med pladeselskabet Discart og er nu snart klar med en debutplade, som ifølge pladeselskabet emmer af rock'n'roll.

Sveinur G. Olsen blev landskendt i DRs X Factor, hvor han sang sig i finalen med sin rockede attitude. I slutningen af maj gik han så i Baby Factory studiet for at indspille numre til det kommende album. Med sig havde han et allerede eksisterende rockband, som består af Andreas Monterio Skotte på guitar, Jens Christian Tønnesen på bas og trommeslageren Christian Axholm (sammen er de tidligere kendt som Sutrapumo).

Albummet får hjælp af de to erfarne producere Simon Borch og Lars Falck, hvor Simon tager sig af det musikalske udtryk og Lars af det lyd tekniske. med de to skal den nok få et internationalt autentisk touch.

Albummet hedder 'Rock’n’roll Choir boy', og det udkommer i slutningen af august eller starten af september og ventes at blive fejret med en stor efterårsturne.

torsdag den 12. juli 2012

Roskilde Festival fuskede med topnavn



(eb.dk) Mews koncert blev præsenteret som den eneste danske denne sommer, men gruppen optræder også på Bornholm i august



Da Roskilde Festival annoncerede det populære og anmelderroste danske band Mew som et af topnavnene på den nyligt overståede festival, proklamerede arrangørerne i en pressemeddelse, at det var trioens ’eneste koncert på dansk grund denne sommer’.
På festivalens hjemmeside kan man stadig læse om det 'eksklusive' show.
Nu viser det sig imidlertid, at Mew også er hovednavn på Wonderfestiwall på Bornholm i slutningen af august.
Så med mindre Roskilde Festival ikke regner august for en sommermåned eller Bornholm for en del af Danmark, så har landets største musikbegivenhed altså ikke formået at leve op til deres løfte om at præsenterede Mew eksklusivt.
Eksklusivitet sælger billetter
Ved at hævde popgruppen kun spillede i Roskilde, er festivalen selvsagt i stand til at sælge billetter til fans, der ser koncerten som en unik mulighed for at opleve orkesteret denne sommer.
Hellerup-gruppen stod som det eneste danske band øverst på plakaten ved siden af verdensnavne som Björk, Bruce Springsteen & The E Street Band og The Cure.
Mew spillede på hovedscenen Orange lørdag nat, hvor de trak et stort publikum.
Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra både Roskilde Festival og Mew.

søndag den 1. juli 2012

Walkman fylder 40


Sonys Walkman fyldte 33 år i weekenden. Men opfindelsen er 40 år gammel.

AF MORTEN BAY

Der er næppe ret mange danskere, der fødtes i halvfjerdserne, der ikke har ejet en Walkman på et tidspunkt. Muligvis stod der ikke Sony på den, hvilket betød, den ikke måtte bære navnet Walkman. Alligevel var det blot det, alle kaldte de små, transportable båndoptagere, der gjorde musik til en personlig oplevelse, længe før ordet iPod kom over nogens læber.
Slet ikke opfundet af Sony
I går var det 33 år siden, Sony for første gang sendte en Walkman på gaden. Men selve opfindelsen af Walkman’en går syv år længere tilbage, og har intet med Sony at gøre. Det er således fyrre år siden i år, tysk-brasilianske Andreas Pavel opfandt det, vi senere har lært at kende som en Walkman.
I slutningen af tresserne og starten af halvfjerdserne blev det mere og mere populært at lytte til musik i hovedtelefoner de stereoanlæg, der stille og roligt var ved at blive hvermandseje. Tidens musik var egnet til det, i form af den symfoniske/progressive rock, der krævede koncentreret lytning. Andreas Pavel var en af dem, der brugte meget tid med kraniekogler på knolden.

Han ville med sine egne ord gerne ”skabe et lydspor til folks liv” ved at give dem mulighed for at tage musikken med sig. Så i februar 1972, under et ophold i Schweiz, testede han for første gang en minibåndoptager, der ingen højttaler havde, men som var batteridrevet og spillede musikken gennem hovedtelefoner. Det første stykke musik, Pavel spillede på den nye opfindelse, var ’Push Push’ med Herbie Mann og Duane Allman.
”Ingen gider gå rundt med hovedtelefoner”
Pavel kaldte sin opfindelse for Stereobelt, og han begyndte nu at opsøge diverse forbrugerelektronik-firmaer for at få dem til at købe konceptet. Men såvel Yamaha som Philips og Grundig sagde alle nej tak. I et interview med New York Times sagde Pavel i 2005, at ”De troede alle, jeg var tosset og var overbeviste om, at folk ikke gad rende rundt med hovedtelefoner på i fuld offentlighed.”
Det er et af de klassiske eksempler på, hvordan ikke særligt fremsynede mennesker kan tage grueligt fejl. Pavel gav dog ikke op, og i 1977 lykkedes det ham at få patent på opfindelsen i Italien, og henover de næste 18 måneder gik patentet også hjem i USA, Tyskland, England og Japan. I slutningen af 1978 kunne Pavel altså lægge sin opfindelse på hylden, vel vidende, at han havde ophavsretten til den.
Men 1. juli 1979 skete der noget. Der kom Sonys Walkman på gaden for første gang. Ganske oplagt gik Andreas Pavel nu i gang med en patentsag overfor den japanske elektronikgigant. Forhandlingerne begyndte i 1980, men det skulle tage helt frem til 1986, før den første afgørelse i sagen faldt. Sony gik det år med til at betale en royalty til Pavel, men kun for enkelte modeller, der blev solgt i Tyskland.
David mod Tech-GoliathDet var dog ikke nok for Pavel, der i 1989 anlagde en ny patentretssag ved en britisk domstol. Og nu satte Sony hårdt mod hårdt. Ifølge Pavel selv hyrede Sony privatdetektiver til at kigge ham over skulderen, og de anlagde et modsøgsmål, hvor beløbet var så stort, at Pavel fik indefrosset alle sine økonomiske midler.
Efter flere år med økonomisk ruin, gæld i form af retsudgifter på over 3 millioner dollar og et liv med konstant stress, blev sagen lukket af domstolene i 1996, uden at Pavel havde fået tildelt, hvad der rettelig tilkom ham.
Han var dog ikke sådan at slå ud, så efter at have advaret Sony om, at han ville starte retssager i alle de lande, hvor han havde patent på Walkman’en, gik Sony i 2003 med til et forlig. Visse observatører mener, at Sony-stifteren Akio Morita først skulle dø (hvilket han gjorde i 1999), før Sony ville medgive, at de ikke opfandt Walkman’en.
Musik, filosofi og litteraturPavel har angiveligt fået et 8-cifret dollar-beløb, samt yderligere royalty-udbetalinger for Walkman-salget. Da sagen endelig blev lukket i 2005, begyndte advokater og Andreas Pavels venner at opfordre ham til at fortsætte sine søgsmål, for den personlige musikafspiller var jo hans opfindelse, hvilket betød at Apple formodentlig ville skulle betale ham en bunke penge for den succes, de havde med iPod.
Men Pavel var træt efter 25 år med retssager, og som han sagde til New York Times, ville han hellere forfølge sine akademiske interesser i musik, filosofi og litteratur. ”Jeg har ikke haft tid til at dyrke dem i mange år. Men nu har jeg fået min tid tilbage. Jeg vil ikke bare være kendt som ham, der opfandt Walkman’en.”
Det var nu ellers ikke nogen dårlig ting at blive husket for.