Etiketter

søndag den 29. april 2012

Uimodståelig dansk diskofunk - Mannequin Mars er vilde med 80'er-musik


(BT) Med sangen 'Oh My Gosh' rykker brødrene Adeeb og Kamil allerede i Danmark. Og hvis der er nogen rimelighed til, følger resten af verden snart efter.
Efter brødrene Kamil og Adeeb (tilsammen 'Mannequin Mars') sidste år vandt førsteprisen til den amerikanske 'JJP Mixing Competition' - med Lady Gaga-mikser Jack Joseph Puig som hoveddommer, er det gået hurtigt.
Og nu er de klar med deres første single og der til hørende video 'Oh My Gosh'.
Stilen er et herligt disko/funky miks af Prince, Culture Club og Level 42. Melodien er latterligt iørefaldende. Teksten er fræk. Og det er ikke underligt, at sangen, der er forløber til en efterårs-ep, allerede er begyndt at rykke opad på lokalradio-listerne over hele landet.
BT har fået en lille emailsnak med den ene halvdel af Mannequin Mars, Adeeb:
BT: Hvordan bliver sangene til
Adeeb: Vores sangskrivningsprocess forgår på følgende måde: Jeg skriver teksterne og min bror producerer musikken. Inspiration til teksterne kan komme fra de mest banale ting, som f.eks. en tur til den lokale 7-11 efter en pakke smøger eller en cykeltur. Inspirationen til "Oh My Gosh" kom fra en almindelig samtale med vores mor, hvor hun mente vi skulle slappe lidt af med alle de drukture. Så vi tænkte: "nu laver vi en sang om det at stå mellem to verdener. Den fornuftige, hvor man gøre som ens forældre siger, og den vilde, hvor man giver slip og gør som man har lyst til." Sangen er inspireret af Madonnas popklassiker, Papa Don't Preach.
BT: Hvordan reagerer fansene:
Adeeb: Folk der synes om vores musik er altid sindsygt chokeret over den amerikanske lyd vi har. De synes også vores sceneshows er originale og fede, da vi går meget op i tøj, kostumer. Inspirationskilderne til tøjet er meget 80er acts som f.eks. Prince og alt det hænger også sammen med vores bandnavn. Netop fordi vores bandnavn, vores lyd og vores image går hånd i hånd så godt, bliver folk bare ekstra begejstret.
BT: Hvordan ser jeres sommerprogram ud:
Adeeb: Præcise datoer vides endnu ikke, men vi rammer højst sandsynligt først og fremmest de steder, hvor "Oh My Gosh" hitter meget. Dette er sønderjylland, lolland, midtjylland og kbh. Alt det forgår i midt-juni frem til august og man kan holde sig opdateret på tourdatoerne på vores hjemmeside mannequinmars.com og vores facebook fansidewww.facebook.com/mannequinmars.
BT: Hvor meget tid har I investeret i projektet Mannequin Mars.
Addeb: Vi har investeret rigtig meget i projektet. Vi er begge 100% inde i projektet og tilbringer stort set alt vores tid i projektet. Vi arbejder på nye sange konstant og forbereder os på live-shows.
BT: Jeres inspiration (Prince mfl) er lidt 'gammeldag' (på den gode måde). Hvorfor holder den musik endnu.
Addeb: Vi synes, musikken fra 80'erne holder indtil idag, fordi pop-melodierne simpelthen peakede dengang. Det var dengang pop-musik udviklede sig opbygningsmæssigt til det vi kender idag og hvor man begyndte at priotere nemme og fede hooks/ørehængere.
BT: Fordele og ulemper ved at arbejde så tæt sammen med sin bror.
Adeeb: Det er ærlig talt meget svært at finde ulemper. Vi har stort set lavet musik sammen hele vores liv og er vænnet os til hinandens idéer og samarbejde. Personligt har jeg haft svært ved at arbejde sammen med andre end min bror, da jeg f.eks. gik i gymnasiet. De andre syntes altid mine idéer var for poppede eelr for old school. Vi forstår hinanden bedst og har heldigvis et ret godt forhold til hinanden, så vi sjældent er uenige om melodierne eller opbygning af sangene. Vi er enige 99% af tiden og vi er bedstevenner, hvilket langt fra alle søskende er. Det er et sjældent tilfælle at søskende har de samme drømme og samme fritidsinteresse. Vi var meget heldige, vil vi mene.
BT: Hvad er næste skridt i jeres karriere - den ultimative musik-drøm:
Adeeb:  Vi har en opfattelse af, at vores sound er meget international og derfor har en appeal til mange lyttere i mange lande. Vi vandt en amerikansk konkurrence afholdt af Jack Joseph Puig (Lady Gaga, Rolling Stones, Black Eyed Peas) sidste år, og personerne bag konkurrencen troede vi var et amerikansk band. Derfor håber vi, at ramme udlandet engang, fordi vi kan mærke, vi har det der skal til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar