Etiketter

søndag den 26. august 2012

Simply Green - verdens første koncert på solceller


(BT.dk) Verdens første cd skabt kun ved hjælp af solenergi. Endda med et godt formål. En projekt den dansk bosiddende irer og sanger Adrian Sullivan - eller bare Adrian - og energirådgiver Morten Grønfeldt er en del af. Indspilningen sker i disse dage på Margård Slot på Fyn, hvor alt strøm bliver leveret via solceller.
Til at hjælpe sig har Adrian fået ingen ringere end stjerneproduceren Andy Wright samt musikere fra det store, engelske rockband Simply Red. Til lejligheden har de valgt at kalde sig 'Simply Green', hvilket også er navnet på det kommende album, der er skabt med egne finanser.
Idéen er at skabe et internationalt helhedskoncept, hvor miljø, musik og mennesker er i centrum. Det forklarer energirådgiver og investor i projektet Morten Grønfeldt, som også er Adrians gode ven.
- Konceptet går ud på at yde velgørenhed og få succes på grøn energi. Og så vil vi vise pladeselskaberne, at man godt kan lave verdensklassemusik uden om dem, siger Morten Grønfeldt og fortsætter:
- Vi forestiller os at kunne sælge downloads til virksomheder, som så kan blive eksponeret i det lys, det er at gøre en forskel for musikbranchen og de folk ude i verden, der har mest brug for det.
Han fortæller, at de blandt andet har samarbejdet med velgørenhedsgruppen MyC4, der yder mikrolån til små byer i udviklingslande, og at noget af overskuddet vil gå til at hjælpe et hospital i byen Masanga i afrikanske Sierra Leone.
41-årige Adrian, der er dansk gift og har boet på Fyn i 2½ år, havde selv engang intentioner om at få stjernestatus, men det gik stik modsat. Nu er drømmen om at blive berømt lagt på hylden, og for ham handler 'Simply Green' også om noget helt andet.
- Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel i en lille del af verden. Samtidig vil jeg lave musik, jeg synes er fedt, og som folk kan synge med på. Jeg vil ikke belønnes stort for det, jeg laver, siger Adrian, der i sin tid som musiker har oplevet mange nedture som f.eks. at være tilknyttet dårlige pladeselskaber.
Selvom 'Simply Green' er selvfinansieret, er meningen, at der skal kobles et pladeselskab på senere, så både Morten Grønfeldt og Adrian kan leve af det. Og allerede nu er der interesse fra både England og USA, fortæller Adrian.
Torsdag aften går det så løs, når Adrian og Simply Green spiller en gratis koncert ved slottet på Fyn. Også den bliver på solceller - og verdens første af slagsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar