Etiketter

fredag den 17. juni 2011

Android Orchestra på START! Festival


I aften indtager bandet Android Orchestra Øks 2 scenen på START! Festival. Men hvem er de egentlig?

1.     Bandets medlemmer, navne, aldre og hjemstavne?
Sang + klaver, Anders Nerup,  29’, Amager
Synth + kor, Mikkel Aas, 26’, Frederiksberg
Trommer + programmering, Mathias Vang, 26’, Nørrebro

2.       Hvor længe har I været aktive?
Vi indspillede vores første demo og koncert i starten af 2007, så ca. derfra har vi været at finde på plakaten rundt omkring. 

3.       Hvor finder I jeres inspiration?
Vi er et meget homogent arbejdende og udadvendt band, som søger inspiration i vores intuition, i lyde og musikken omkring os og i hinanden. Forstået som, hvis en tager et beat eller et klaver stykke med som personen har lavet, bygger de andre ovenpå og er med til at videreudvikle grundidéen. Vi kunne name droppe en mia. bands som alle giver os lyst og idéer til vores musik, men fælles er nok, at de alle formår at skabe deres egen sound, overraske i deres valg af instrumenter og opbygning af numre. Det meget vigtigt at der er en god pulserende energi, en spændene rytmisk bund, legende vokalharmonier og at melodierne er stærke. Det betyder også, at den ene dag kan vi sidde og få masser af inspiration i effektiv 80’er pop, og den dur, og den anden, dykke ned i noget surf-musik.       

4.       Hvilken af jeres sange er den bedste, og hvorfor?
Vi har nok hver vores favorit, men; ”Robo Days”, er ren power. Masser af beat, stærk synth bund og flyvende vokaler. ”Colours” er nok en af de sange vi har skrevet, som for os virker mest helstøbt og på én gang er drømmende og dansevenligt.  Vi har også lige lavet et spændene samarbejde med sangerinden Emilie Nørgaard, på nummeret ”We share”.

5.       Hvad elsker I ved det danske musikmiljø?
At det er fyldt med så enormt meget potentiale, varietet og initiativ. Der findes simpelthen så stort et vækstlag derude, at det næsten ikke er til at fatte i sådan et lille land som vores. Mange dygtige og talentfulde mennesker, som tit har en inciterende lyst til at skabe nyt.  

6.       Hvad hader I ved det samme?
Vi kan ikke have noget imod andre musikere, vi er her alle med forskellige individuelle formål, mål og ambitioner. Men, når der er så meget godt derude, er der deslige også flere om buddet. Vi bliver personligt altid utroligt glade, når vi ser et band som vi kender eller holde af, få succes med en koncert, en udgivelse eller et samarbejde, for så betyder det at det at kæmpe hårdt for ens mål og drømme, betaler sig.  

Hvem ville I helst lave et musikalsk samarbejde med, og hvorfor?
Vi snakker tit om hvem vi helst ville spille sammen med. Mathias mener at ”Friendly Fires” ville være et perfekt match, med deres energi og lydunivers. Anders har en fetich for Morrissey, så mon ikke de kunne skabe en unik excentriker duo. Mikkel elsker ”Empire of the Sun” for deres melodiske drømmepop.

7.       Hvis jeres band var et dyr, hvilket dyr ville det så være, og hvorfor?
En koral fisk, fyldt med farver. Mikkel og Mathias har også fodret krokodiller; så måske vi kunne være sådan en (Anders er i øvrigt mega fan af crocs).  

8.       Hvad var den første koncert, I så?
Mathias: ”Den første koncert jeg husker, var med Anders på vores skole. Jeg gik 4. hvor han havde et skolerockband med Lasse og de andre fra 7’ende klasse. Jeg syntes det var super sejt, og de spillede selvfølgelig come as you are med Nirvana.”
Anders: ”Kan ikke huske min første koncert, men jeg har engang fået min far til at køre mig og min søster op til Per Gessles hus, da vi var i Sverige tilbage i 90’erne. Vi var kæmpe fans, og lå på lur busken for at få et glimt.”
Mikkel: ”Min første koncert var med Gnags i Himmelev hallen i 92’. Min onkel var gode venner med lydmanden, så jeg blev hevet op på scenen til Mr. Swing King og dansede med Peter AG. Jeg blev sindssygt fascineret af at keyboardspilleren kunne spille på 10 synths på samme tid – nok derfor startede jeg med at spille klaver dagen efter.”

9.       Hvor var den første koncert, I spillede?
Vi havde klemt os sammen i café Retros lille intim krog, lejet et PA med kæmpe sub og formåede med trommer og synth-bass at få politiet til at komme og lukke koncerten. 

10.   Hvoraf kommer jeres navn?
Vi ville gerne have at vores navn symboliserede vores lyd, så  ”Android” er vores syntetiske side (menneskerobotten), og ”Orchestra” skal symbolisere det organiske og en stor lyd. Derudover at vores univers altid er bygget op af delvist elektroniske elementer og en anden del akustiske, såsom harmonier og trommer.  Derfor blev vores navn til hybriden ”Android Orchestra”.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar