Etiketter

fredag den 17. juni 2011

Mannequin Mars på START! Festival


Om lidt over en time går "brødrebandet" Mannequin Mars på scenen på START! Festival. Drengene mener selv, de skiller sig ud fra mængden. Men hvorfor egentlig det?

Bandets medlemmer, navne, aldre og hjemstavne?
Adeeb (20 år) og Kamil (25 år) Alhaijali, Skive (Odense)

Hvor længe har I været aktive?
VI har egentlig lavet musik hele vores liv, men Mannequin Mars blev dannet for ca. et år siden.

Hvor finder I jeres inspiration?
Alle steder fra, men mest 80’er acts såsom Michael Jackson, Prince, Eurythmics og Depeche Mode.

Hvilken af jeres sange er den bedste, og hvorfor?
Det er svært at sige, da de alle har en speciel plads i vores hjerter. Vi laver sangene selv og går hver gang helhjertet ind i dem, så vi har ikke nogen favoritter endnu. Det kan dog være, at vi efter et stykke tid bliver trætte af nogle af dem, men lige nu er det svært at sige.

Hvad elsker I ved det danske musikmiljø?
Vi synes ikke der savnes særlig meget i branchen, da der er plads til mange forskellige. Dog er der få bands, som består af brødre, så det er heldigt vi kommer frem som originale i det felt.

Hvad hader I ved det samme?
For mange uoriginale Indie-bands, da det er efterhånden svært at høre forskel på dem. Hvert band skal skille sig ud af massen, for at man kan bryde igennem. Vi vil gerne skille os ud og lave et decideret SHOW til vores optrædener. Vi er ikke bange for at levere noget skørt, hvis det giver mening og skiller sig ud. 

Hvem ville I helst lave et musikalsk samarbejde med, og hvorfor?
Kunstnere vi beundrer, og dem er der mange af. F.eks Prince, men det bliver svært, tror vi. Meningen med et samarbejde er også, at man kan levere noget cool sammen, så det giver ikke mening, hvis man ikke klinger sammen musikalsk. Når man så ikke gør, er det vigtigst at få noget cool ud af det. Så får vi et tilbud om et samarbejde fra en af vores idoler, tror vi, vi ville kigge på selve idéen og om det giver mening for os inden.

Hvis jeres band var et dyr, hvilket dyr ville det så være, og hvorfor?
Et mystisk dyr, som nogle mener de har set før, men få i virkeligheden har. Eller en kobra-slange, fordi den ikke er set i DK og det er vi som band heller ikke. 

Hvad var den første koncert, I så?
Den eneste koncert vi har set sammen har været Beyoncé. En smuk, talentfuld og dygtig sanger, som skiller sig ud af mængden i POP-verden. Ellers har vi været til forskellige festivaler og set mange cool kunstnere, såsom vores store idol Prince.

Hvor var den første koncert, I spillede?
Vi har optrådt før, dog ikke sammen. Det interessante er, at vores første show sammen faktisk foregår under START! Festival 2011.

Hvoraf kommer jeres navn?
Bandnavnet stammer fra en idé vi havde om at navngive bandet, som noget der passer til både musikken men også vores image. Da den ene halvdel godt kan lide at klæde sig ud på diverse måder, tænkte vi, at ordet ”Mannequin” passede fint til. Dette er desuden også titlen på en af de første film, vi så som små med vores forældre, og da filmen kom fra 80’erne, som vi også er meget inspireret af, syntes vi det var ret cool. Da vi blander lidt elektronisk musik i vores sange og ser lidt spacey ud på scenen, tænkte vi at ”Mars” kunne passe fint til det. Desuden er vi to fyre og alle ved at ”mænd er fra Mars.”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar