Etiketter

fredag den 4. maj 2012

Her er hele årets Roskilde program


Jack White nyt hovednavn til Roskilde
Årets program til Roskilde Festival er offentliggjort. På toppen af plakaten står den tidligere White Stripes-sanger side om side med Björk, The Cult, Bon Iver og Bruce Springsteen.
Flere end 200 navne optræder i år på Roskilde Festival - en af nyhederne er amerikanske Jack White, der i 1990erne toppede hitlisterne sammen med sin kone, Meg, i bandet The White Stripes.
- White Stripes var med til at revitalisere rocken dengang, og han er stadigvæk i sprudlende storform. Jack White er et af de hotteste navne lige nu, og på Roskilde giver han sommerens eneste koncert i Skandinavien, sagde festivalens musikchef, Rikke Øxner, på et pressmøde på musikstedet Vega i København torsdag eftermiddag.
Andre nyheder på årets festival er 1980er-bandet The Cult fra Storbritannien, det californiske metalband Machine Head, afrikanske Madou & Mariam, indie-bandet The Shins fra New Mexico og bluegrass’ens ukronede dronning Alison Kraus sammen med sit band The Union Station.
- Jeg er stolt af at præsentere et program, der er i sync med vores ambition om at have de rigtige artister på det rigtige tidspunkt. Vi har et bredt udsnit af genrer og nationaliteter og en lang række af små, spæde artister, som med årene vil bevæge sig længere op på plakaten, sagde Rikke Øxner.
Roskilde Festival afholdes til juli for 42. gang på Roskilde Dyrskueplads. Den danske pop- og rock-festival er Europas næststørste med 150.000 gæster. I år kan gæsterne også opleve Bruce Springsteen, islandske Björk, The Roots, Bon Iver, Janelle Monáe - og 24 helt nye artister på scenen Pavillion Junior.
- I år har vi lavet Roskilde Rising, som giver et venligt og bestemt rygstød til de nye kunstnere. Vi knokler for deres karriere før, under og efter deres Roskilde-show, vi sender dem på roadtrip og koncerter henover foråret og hjælper dem med mødet med pressen og deres publikum, fortalte Rikke Øxner.
Fredag kan 10 af de unge bands i øvrigt opleves på Plænen i Tivoli. Du kan se hele programmet på Roskilde Festivals hjemmeside

Ingen kommentarer:

Send en kommentar