Etiketter

onsdag den 20. april 2011

Stort potentiale i den rytmiske musik



af: Formand for Kultur og Fritidsudvalget Lone Loklindt fra Frederiksberg Kommune

Lørdag aften d. 9 april blev programmet for START Festival 2011 præsenteret. Festivalen løber af stabelen den 16.-18. juni med 110 koncerter med upcoming bands. Det er et rigtig godt eksempel på, at vi i Danmark har et fantastisk vækstlag i den rytmiske musik.
Da den såkaldte pengestrømsanalyse for dansk musikliv kom i 2010, fremgik det tydeligt, at den rytmiske musik har et meget stort potentiale for at skabe indtægter gennem musiksalg og live-koncerter. Jeg taler ikke for at skære i støtten til den klassiske musik, men snarere tale for at øge støtten til talentudvikling, honorarer og antallet af spillesteder for dermed at udnytte den rytmiske musiks potentiale for at skabe større omsætning og eksportindtægter.
For vækstlaget er der, og START 2000 på Frederiksberg er en rigtig solstrålehistorie om 60 bands, der søgte optagelse i talentudviklingsprogrammet. Fem blev udvalgt, og de er nu er på vej til et kommercielt gennembrud. START akademiet satser på kvalitet, balance mellem kunstnerisk integritet og det kommercielle marked og et stort engagement af frivillige. Talenterne er der og koncerterne lørdag aften viste, at det nytter, og alene programmet for START Festivalen taler sit tydelige sprog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar