Etiketter

søndag den 15. maj 2011

Ulovlig musik-download koster 550 mio kr


Fildelingstjenesten LimeWire er efter fem års retssag blevet dømt til at betale 550 mio. kr. til en række pladeselskaber.
Lige siden en flok snu internetbrugere fandt ud af at dele film og musik ulovligt på Napster, har verdens anti-piratgrupper og pladeselskaber haft travlt med at sagsøge dem.
En af piraternes store legepladser er fildelingstjeneste, LimeWire. De er nu blevet dømt til at betale 550 millioner kroner for at gøre det lettere at downloade ulovligt. Det skriver musicweek.com
5 års retssag
Dommen er et forlig efter en retssag, der har kørt mellem fildelingstjenestens ejer, Mark Gorton, og en lang række pladeselskaber siden 2006. Allerede i maj sidste år blev LimeWire dømt skyldig i at gøre det lettere at downloade ulovligt. Siden oktober har de været offline, efter at det kom frem, at 93 procent af trafikken på LimeWire involverede ulovlig fildeling.
Enorm skade
Talsmanden for de mange pladeselskaber, Mitch Bainwol, havde da også svært ved at skjule sin begejstring over dommen.
- Vi er glade for at have nået et stort monetært forlig, hvor retten konkluderede, at såvel LimeWire og som dets grundlægger Mark Gorton skal hæfte personligt for krænkelse af ophavsretten. LimeWire har lavet enorme skader på musikbranchen ved at bidrage til at tusindvis har mistet deres arbejde, og færre har mulighed for en håbefuld karriere som musikkunstner, skriver han i en udtalelse.
Tilfreds LimeWire
Hos LimeWires ejer, Mark Gorton, var stemningen også overraskende positiv.
- VI er glade for, at sagen er afsluttet med dette forlig, skriver han i firmaets udtalelse.
LimeWire fortalte sidste år, at de ville lancere en ny legal musiktjeneste, men den har aldrig set dagens lys.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar