Etiketter

søndag den 31. juli 2011

Suppe-steg-og-is-musikeren er ved at uddø


(DR Sjælland) Festmusikere oplever dalende efterspørgsel. Folk vil hellere høre deres egen musik.
Før årtusindeskiftet spillede orgel-ekvilibristerne ved fire ud af fem fester i landet, men nu bliver de kun inviteret til én ud af fem.
»Jeg kan mærke det på den måde, at hvor der for 10 år siden ringede 15 personer hver eneste lørdag, så ringer der kun et par stykker nu. Én er selvfølgelig også nok, men der er også hos mange andre, hvor telefonen slet ikke ringer. Selv dem, der havde meget at lave før i tiden, kan tydeligt mærke, at der ikke er lige så meget at lave«, fortæller Tommy Johannessen til DR Sjælland.
Han er formand for foreningen Musikerposten, der består af 300 festmusikere og formand for Dansk Musiker Forbund Østsjælland. Han købte sit første orgel som 20-årig, efter han solgte sin første bil.
Behov for at forny sig
Samme tendens gør sig gældende for Jesper Antonisen fra Guldborg, der har spillede til bryllupper og konfirmationer siden han var 15.
»Den der genre med rød butterfly og hvide måge er en uddøende race. Hvis ikke man forstår at forny sig og skabe sin egen lille niche, tror jeg, at man ikke man vil opleve den type musikere i løbet af de næste ti år«, vurderer Jesper Antonisen.
Tommy Johannessen, der går under kunsternavnet Tommy Jo, mener, at der er tale om et generationsspørgsmål.
»For dem, der er over 50, er rigtig musik det, som bliver spillet af en rigtig musiker på stedet. Men for den yngre del af befolkningen er den rigtige musik noget, der kommer ud af højttaleren. Når nogen forsøger at efterligne et nummer, er det ikke den rigtige musik længere«, siger Tommy Johannessen til DR Sjælland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar