Etiketter

onsdag den 3. august 2011

Prince styrer det hele på Amager


(Politiken)                                          Lilla. Alt skal være lilla.
Det har Prince bestemt. Og NPG - New Power Generation Music & Art Festival - er hans festival. Og han kan lide lilla, som han gennem sin karriere har gjort til sin signaturfarve - ikke mindst via nummeret 'Purple Rain'.
Derfor skal madboderne være lilla, medarbejderne være klædt i lilla, softicen skal være lilla, scenografien skal være lilla, og publikum opfordres til at bære lilla, når guitarekvilibristen lørdag og søndag inviterer til fest på 10-Øren.
Selv sammensat program
Det er blot ét af eksemplerne på de mange idéer, Prince har fået til det særlige arangement, som han ser som en prøveballon, der - hvis den løfter sig som ønsket - kan sendes afsted til flere koncertsteder rundt om i verden.
Prince har også selv helt egenrådigt sammensat programmet for de to dage, som efter planen skal forløbe som en mega-jam session. Derfor har han også inviteret en række stjerner, som han tidligere har spillet sammen med i forskellige sammenhænge.
Lørdag er det måske verdens bedste funk-bassist og tidligere bandmedlem Larry Graham (der senest skabte folkefest på Bryggen under Copenhagen Jazz Festival), der optræder sammen med ham.
Dagen byder også på Paloma Faith, Nikka Costa, sangerinden Chaka Khan samt Prince's tidligere bassist og nu selvstændige sangstjerne Raphael Saadiq.
Søndag har Prince inviteret safonisten Maceo Parker med på scenen - efter det lysende stjerneskud Janelle Monae blandt andre har varmet den violette folkemængde op.
Forkærlighed for Danmark
Hvorfor Prince har valgt Danmark som prøveklud for det særlige arrangement, har koncertarrangøren ICO Concerts ikke et entydigt svar på, men melder, at det hænger sammen med de mange begejstrede danske fans, der senest jublede over musikerens kunnen, da han gæstede Jyske Bank Boxen, Forum og Amager Bio i efteråret.
Og så er der jo også den danske bassist Ida Kirstine Nielsen med kunstnernavnet Ida Funkhouser, som i øvrigt har fået at vide, at hun er velkommen til at blive i Princes band, så længe hun lyster.
Billige billetter i omløb
Der er solgt omkring 30.000 billetter, hvilket er som forventet, melder ICO Concerts.
Den officielle pris er 570 - 1295 kroner per dag, men indenfor den seneste uge har mange sikret sig en søndagsbillet til blot 100 kroner efter et rabatlink fra TDC cirkulerede på Facebook.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar